Pommelien Thijs

Het gaat hard voor Pommelien Thijs. Heel hard. Met maar liefst drie gewonnen MIA’s is ze in Vlaanderen een van dé opkomende artiesten van het moment. Pommelien won in de categorieën Doorbraak, Solovrouw en Hit van het jaar 2022, met haar nummer Ongewoon.

Nadat ze in de gigantisch populaire Ketnet-reeks #LikeMe de rol van Caro vertolkte, is het nu tijd om de echte Pommelien te leren kennen. Want met haar muziek neemt ze je mee in haar gedachtewereld en geeft ze je een persoonlijke inkijk in wat er in haar leven speelt. In 2020 scoorde Pommelien Thijs met Nu wij niet meer praten (samen met Jaap Reesema) haar eerste nummer 1-hit in zowel België als Nederland. Haar eigen carrière was meteen gelanceerd.

Met haar allereerste solosingle Meisjes van honing stak ze jonge meisjes een hart onder de riem en verspreidde ze een gevoel van solidariteit onder (jonge) vrouwen. Het nummer liet een andere kant van de zangeres zien, een vrouw die tegelijk fragiel en sterk is. Bewust van haar voorbeeldfunctie zette ze met Ongewoon deze zomer nog een stapje verder. Het werd een van de grootste hits van de zomer en introduceerde de muzikale richting waar Pommelien in verder wil.

Deze zomer tourt ze met haar liveband doorheen Vlaanderen. De Roma heeft ze in sneltempo drie keer uitverkocht, maar gelukkig staat ook Herentals op haar kalender. En voor het publiek van Herentals Feest is haar concert helemaal gratis!

19u15 - 20u15

Ontdek al onze artiesten