Arnaud De Lie voert kwartet van Lotto-Soudal aan – morgen volgen nog meer namen…

De deelnemerslijst van het Boretti na-Tourcriterium loopt stilaan vol. Zo kunnen we vandaag nog een mooi contingent Belgische eliterenenners aankondigen voor volgende donderdag.

Lotto-Soudal vaardigt een interessant viertal af. Frederik Frison (uit Geel) en Brent Van Moer reden allebei de Tour de France uit, waar ze Caleb Ewan aan sprintzeges moesten helpen. Helaas vond de Australiër zijn beste benen niet, maar misschien kunnen ze in Herentals de spurt voorbereiden voor de snelle Arnaud De Lie, die toevallig vandaag een rit won in de Ronde van Wallonië. De amper 20-jarige neoprof uit de Ardennen geldt als een van de grootste talenten van het Belgische wielrennen. De Lie was eerder dit jaar onder meer al aan het feest in de Challenge Mallorca, de GP Jean-Pierre Monseré, de GP Marcel Kint, de Heistse Pijl en de Ronde van Limburg.

Maxim Van Gils maakt het kwartet van Lotto-Soudal vol. De 22-jarige Van Gils maakte begin dit seizoen indruk door zowel een etappe als het eindklassement van de Saudi Tour te winnen. Vorig jaar werd hij ook knap 12e in de Clásica San Sebastián.

Ook voor Sport Vlaanderen-Baloise verschijnen vier coureurs aan de start van het criterium. Julian Mertens uit Lille (24), Ward Vanhoof uit Mol (23), Arne Marit (23) en Kenneth Van Rooy (28).
Quick-Step-Alpha Vinyl wordt dan weer vertegenwoordigd door uitgeweken Kempenaar Stijn Steels (31).

De voorlopige deelnemerslijst vindt u hier. Maar houd onze social media en website goed in de gaten, want dinsdagavond worden de laatste – mooie! – namen bekendgemaakt…

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!