Da’s proper! Help HFF en DECA om de afvalberg te beperken

HFF wil er alles aan doen om de afvalberg op ons tweedaagse zomerfeest tot een minimum te herleiden. Daarom hebben we de handen in elkaar geslagen met DECA Packaging Group: samen gaan we voluit voor een systeem van goede recyclage, inzameling en bewustmaking bij de bezoekers.

Herbruikbare bekers bleken logistiek helaas onhaalbaar, dus de grootste uitdaging is het inzamelen van wegwerpbekers. In de eerste plaats rekenen we daarvoor op de medewerking van álle aanwezigen. De bedoeling is dat iedereen zijn plastic bekertjes of ander afval deponeert bij de opvallende Recycle Punten. Dat zijn afvaleilandjes met groene “Da’s proper!”-spandoeken en Kliko-afvalcontainers voor plastic (bekertjes/flesjes), papier en restafval. Bekertjes en ander afval mogen ook teruggebracht worden naar de togen, waar alles correct wordt gesorteerd.

Tijdens het evenement zal ook het DECA Recycle Team rondlopen. Deze mobiele brigade in herkenbare T-shirts baant zich op donderdag en vrijdag een weg door het publiek om bekertjes op te halen, volle containers te ledigen, maar ook om toeschouwers aan te sporen hun bekertjes naar de Recycle Punten te brengen. Wie bewijst een ‘groene’ feestvierder te zijn, krijgt van het Recycle Team een sticker opgeplakt met de slogan ‘Ik zen proper’.

Op beide dagen zal ook de band Trashbeatz, die muziek speelt op afval, de aandacht vestigen op ons Recycle Team en op de Recycle Punten.
Kortom, hoe minder afval op de grond belandt, hoe aangenamer ons feest!

*HFF is wel nog op zoek naar vrijwilligers om ons DECA Recycle Team te versterken. Heb je zin om met wat vrienden van ons zomerfeest te genieten én tegelijk iets te doen voor het milieu? Mail dan naar medewerkers@hff.be

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!