Eindelijk: de 16de editie van Herentals Fietst & Feest komt eraan!

Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid kan het centrum van Herentals eind juli weer volstromen voor de 16de editie van Herentals Fietst & Feest, het tweedaagse evenement waarbij alles draait rond sport en entertainment. En dat alles helemaal gratis – zoals de traditie het wil!

Op donderdag 28 juli staat de fiets centraal tijdens – what’s in a name? – Herentals Fietst. Op het programma staan een demonstratie van de Vlaamse Wielerschool, het G-criterium, de AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers), het Clima & Partners Criterium voor dames (elite) en als apotheose natuurlijk het BORETTI na-Tourcriterium voor eliterenners met contract. Na al dat sportieve geweld gaat het dak er figuurlijk af tijdens de openluchtparty Deca Danst.

Herentals Loopt vindt plaats op vrijdag 29 juli. In de namiddag zijn er loopwedstrijdjes voor kinderen van alle leeftijden, en ’s avonds zetten honderden lopers weer hun beste beentje voor tijdens de HFF 2 uur van Hertals. Hartje Herentals gaat dan nog sneller kloppen, want sportievelingen lopen individueel of in groep zoveel mogelijk rondjes in twee uur tijd.

Tegelijk is er vanaf de vroege namiddag tot de late nachtelijke uurtjes ook Herentals Feest, oftewel de Volvo Van Houdt Stadshappening. Topartiesten voor jong en oud passeren dan de revue op het hoofdpodium van Markt Noord. Ook dit evenement is volledig gratis.

Ten slotte vergeten we ook de actieve fietsliefhebber niet, met op zondag 31 juli de Classico Boretti, een fietstoertocht met verschillende afstanden, op een uitgestippeld parcours doorheen onze prachtige Kempen.

De organisatie van HFF kijkt alvast reikhalzend uit naar de zomer.

Hopelijk mogen we jou dan ook verwelkomen.

Tot dan!

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!