Jan Bakelants krijgt afscheidswedstrijd tijdens Herentals Fietst

Jan Bakelants wordt op 27 juli voor één dag opnieuw renner… om deel te nemen aan het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium. Op die manier biedt Herentals Fietst & Feest hem de kans om in schoonheid afscheid te nemen.

Na vorig seizoen stopte Jan Bakelants op 36-jarige leeftijd met profwielrennen. Maar Herentals Fietst & Feest vond dat dat afscheid te onopgemerkt voorbij is gegaan. Tenslotte was Jan Bakelants jarenlang een van de uithangborden van het wielrennen in Herentals en omstreken.

Zo boekte hij exact tien jaar geleden zijn meest memorabele ritzege in de Tour de France, die hem bovendien de gele trui opleverde. Maar nog veel belangrijker: dat jaar won hij ook het Herentalse na-Tourcriterium 😉

Daarom heeft HFF hem gestrikt als eliterenner zonder contract zodat Jan Bakelants volgende donderdag zijn laatste wedstrijd met de nodige aandacht en honneurs kan rijden. Maar er is nog meer: voor de wedstrijd zal hij worden gehuldigd in de vip-tent en een ereronde krijgen in een cabrio van Volvo. En na het criterium zal hem hulde gebracht worden op het grote podium.

Kortom: een afscheid door de grote (stads)poort!

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!

Jan Bakelants krijgt zijn afscheid op HFF