Met Van der Poel en Girmay krijgt Wout er twee straffe uitdagers bij

Met trots kondigt de organisatie van Herentals Fietst & Feest nog een aantal erg mooie namen aan die donderdag aan de start zullen staan van het 16de Boretti na-Tourcriterium.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) hoeven we amper nog voor te stellen. De in België geboren Nederlander werd vier keer wereldkampioen veldrijden en won op de weg onder meer de Strade Bianche, de Amstel Gold Race en natuurlijk twee keer de Ronde van Vlaanderen. Afgelopen maandag spoelde hij in Boxmeer een tegenvallende Ronde van Frankrijk weg, hopelijk krijgen we ook in Herentals de strijdlustige Van der Poel te zien die we gewoon zijn. Ook zijn broer David verschijnt trouwens aan de start, net als ploegmaat Jimmy Janssens uit Herenthout. Die vervangt Senne Leysen, die verstek moest geven.

Met Biniam Girmay hebben we nog een absolute smaakmaker van het voorjaar kunnen strikken. Zo werd de Eritreeër van Intermarché-Wanty-Gobert de eerste Afrikaanse winnaar van Gent-Wevelgem. En enkele weken later won hij een etappe in de Ronde van Italië. Hij komt rechtstreeks van de Ronde van Wallonië naar Herentals om op te bouwen naar ongetwijfeld een fantastisch najaar.

“Het wordt steeds moeilijker om een deelnemersveld samen te stellen voor een criterium”, licht medeorganisator Philippe Mariën toe. “De kalender raakt steeds voller, de ploegen zijn soms op drie fronten tegelijk actief, en een aantal renners zijn al op stage voor de Vuelta en het najaar. Maar al bij al zijn we toch heel tevreden over ons deelnemersveld. Herentals heeft een naam opgebouwd in de traditie van de typische Vlaamse cultuur van koers, bier en frieten. Dat is ook wat we donderdag gaan aanbieden, voor een hopelijk massaal publiek.”

Wij wensen nog mee te delen dat de mensen het best OP TIJD komen, want als de markt overvol raakt, zal deze wellicht afgesloten worden.

Tot dan! (In het groen…)

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!