© Agence Sprint Cycling

Daar komen toptalenten Thibau Nys en Timo Kielich!

Met Thibau Nys en Timo Kielich heeft Herentals Fietst twee grote talenten van het Belgische wielrennen gestrikt voor het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium. Leuk detail: Sven Nys neemt in de namiddag deel aan de AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers).

Thibau Nys heeft nog maar weinig introductie nodig. Vorige winter kroonde hij zichzelf tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften en werd hij in die categorie ook eindwinnaar van de Wereldbeker.

Maar ook op de weg heeft Thibau (Lidl-Trek) al bewezen meer dan zijn mannetje te staan. Nadat hij in 2021 al Europees kampioen werd bij de beloften, bevestigde hij de voorbije maanden ook zijn talent bij de grote jongens. Eind mei won hij een etappe in de Ronde van Noorwegen, tien dagen trof hij raak in GP van het Kanton Aargau in Gippingen. In die zware Zwitserse eendagskoers liet hij onder meer Marc Hirschi en Pello Bilbao – ritwinnaar in de jongste Tour – achter zich. En Nys moet nog altijd 21 worden…

Timo Kielich (Alpecin-Deceuninck, bijna 24) is deze week, net als Thibau Nys, actief in de Ronde van Wallonië. En hoe! Kielich stormde vandaag naar de ritzege én de leiderstrui. Net als Nys is Kielich afkomstig uit het veldrijden.

“Het is altijd fijn om aanstormend Belgisch talent te kunnen verwelkomen op ons criterium”, klinkt het bij de organisatie. “Zo bouwen we al vroeg een band op met die renners, en da’s hopelijk goed nieuws voor de toekomst. In het geval van Thibau is het extra leuk dat vader Sven Nys in de namiddag al deelneemt al aan de bedrijvenkoers, als lid van de VRT-ploeg met ook nog Bart Schols en Bart Swings.”

Behalve Thibau Nys hebben nog enkele renners hun deelname aan het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium bevestigd: Arne Marit (Intermarché-Circus-Wanty), Jimmy Janssens (Alpecin-Deceuninck), Jarne Van de Paar (Lotto-Dstny), Daan Soete (Deschacht-Hens-Maes) en Timothy Dupont en Jacob Relaes (Tarteletto-Isorex).

Dinsdag worden er nog namen aan de deelnemerslijst toegevoegd.

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!