Recycleren

In samenwerking met OVAM en Fost Plus heeft de organisatie dit jaar nieuwe stappen gezet om van HFF een zo proper en ecologisch verantwoord mogelijk evenement te maken.

Duurzaam/herbruikbaar materiaal

  • Alle consumpties die aan onze togen, aan de eetkraampjes of op de terrassen van de deelnemende horecazaken worden verkocht, worden geserveerd in/met duurzaam materiaal: herbruikbare bekers, duurzame bakjes en bestek…
  • Bezoekers betalen bij aankoop van hun consumptie 1 euro extra per beker, 1 euro per bakje, en 1 euro per vork/mes. Wanneer ze die inleveren, wordt dat geld netjes teruggestort op hun HFF-betaalkaart.
  • Herbruikbare bekers kunnen ingeleverd worden bij de togen en de speciale inzamelpunten. Met herbruikbaar eetgerei kun je alleen terecht bij de speciale inzamelpunten.
  • Op het einde van de dag kunnen bekers etc. ook ingeleverd worden bij speciale inzamelpunten.

Afvalpunten

We vragen alle bezoekers met aandrang om afval (zoals verpakkingen van zelf meegebracht eten/drinken of etensresten) NIET op de grond te gooien, maar naar onze  Recycle Punten te brengen. Dat zijn afvaleilandjes met groene spandoeken/borden (“Da’s proper, bedankt!”) waar afvalcontainers staan voor zowel PMD als restafval.

De organisatie van HFF dankt je alvast voor je medewerking.