Donderdag 25 juli 2024

Op donderdag draait alles in Herentals rond de fiets. In de vroege namiddag is er een demonstratie van de Vlaamse Wielerschool, gevestigd in onze stad. En daarna volgen de G‑Koers van Kaliber (voor mensen met een beperking, i.s.m. G-sport Vlaanderen), de AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers) en het Clima & Partners Criterium voor elite dames. 

Maar dé apotheose van Herentals Fietst is natuurlijk het Heylen Vastgoed na‑Tourcriterium. Jaar na jaar slaagt de organisatie van HFF erin om een mix van internationale en nationale wielertoppers aan de start te brengen, van de smaakmakers uit het voorjaar en de net afgelopen Ronde van Frankrijk tot opkomend talent uit de Kempen en daarbuiten. Die kun je allemaal gratis bewonderen én aanmoedigen langs het parcours dat door de straten van het centrum slingert. En na afloop is er nog de geweldige afterparty Deca Danst!

Hieronder kun je nog het parcours en de praktische info van vorig jaar downloaden (wordt binnenkort geüpdadet). Na afloop zullen ook de uitslagen van de verschillende wedstrijden van 2024 hier te vinden zijn.

Ready to (after)party?

Heb je na het criterium nog energie? Dan kun je Herentals Fietst afronden op de openluchtparty DECA Danst op de Grote Markt. Vanaf 22u30 zorgen absolute top-dj’s voor dansbare plaatjes van de meest uiteenlopende genres.

Line-up Deca Danst

Binnenkort lees je hier welke dj’s het beste van zichzelf zullen geven op DECA danst, de afterparty van het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium.

22u30 - 00u00
00u00 - 01u30
01u30 - 03u00