De Bonanzas nemen Herentals mee op nostalgische trip

Op een gratis en volks zomerfeest als Herentals Feest (vrijdag 28 juli) mag een spetterende coverband niet ontbreken. Dus komen De Bonanzas de Grote Markt in een sixties-sfeer onderdompelen.

Hun naam doet misschien denken aan westerns, maar De Bonanzas presenteren zichzelf als een Tribute to the Sixties. Met covers van onder meer The Kinks, The Rolling Stones, The Doors, Roy Orbison en Elvis Presley brengt het vijftal vooral een hommage aan een topperiode in de muziekgeschiedenis. En ze hebben ervaring zat, want elke winter doen ze een boel Vlaamse culturele centra aan en ’s zomers gaan ze op festivaltoer.

‘De Bonanzas zijn een geoliede machine’, aldus programmator Guy Huysmans. ‘Ze moeten het niet van radiosingles hebben, maar van de uitstekende livereputatie die ze door de jaren heen hebben opgebouwd. Daarom stonden ze ook al lang op ons verlanglijstje. Als coverband zijn ze top in hun genre en daarom ideaal voor een event als Herentals Feest energized by Groep Rutten. De Bonanzas zullen optreden van 17u15 tot 18u30.’

Het moge duidelijk zijn: het Herentalse publiek mag zich in de vooravond – tussen het jonge geweld van Samson & Marie en Pommelien Thijs door – verwachten aan een deugdelijke portie nostalgie.

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!