Ellen Van Loy wordt meter van G-criterium

Het jaarlijkse G-criterium tijdens Herentals Fietst, voor mensen met een beperking, heeft er een nieuwe naam bijgekregen: de Ereprijs Ellen Van Loy. De Herentalse ex-veldrijdster, die in 2023 een punt zette achter haar loopbaan, wordt namelijk officieel meter van de wedstrijd. 

Officieel blijft het criterium wel de G-Koers van Kaliber heten, naar het Herentalse maatwerkbedrijf dat de wedstrijd sponsort. Maar Ellen Van Loy draagt de wedstrijd, die georganiseerd wordt in samenwerking met G-sport Vlaanderen, al langer een warm hart toe.

“Ellen maakte vorig jaar al haar opwachting”, legt Philippe Mariën uit. “Ze sloeg met veel plezier een praatje met de enthousiaste deelnemers en was al betrokken bij de prijsuitreiking. Met haar meterschap heeft ze haar betrokkenheid nu nog officiëler gemaakt. Dus vonden we het niet meer dan gepast om aan de wedstrijd ook een extra naam toe te kennen: de Ereprijs Ellen Van Loy.”

Het G-criterium vindt dit jaar plaats op donderdag 25 juli, van 14u30 tot 15u45. Inschrijven kan enkel ter plaatse in het tentje ter hoogte van de finish op Markt Zuid.

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!