Herentals Fietst & Feest gaat voor cashless

Herentals Fietst & Feest, het tweedaagse zomerfeest op 27 en 28 juli, is zoals elk jaar gratis toegankelijk. En vanaf dit jaar hoef je zelfs geen geld meer op zak te hebben voor eten, drinken of randanimatie: met een makkelijk oplaadbare HFF-kaart kun je cashless betalen!

“Het basisidee is dat je letterlijk bij alle buitentogen en eetkraampjes op het terrein en langs het parcours kunt betalen met de HFF-kaart, een specifieke betaalkaart die alleen op ons evenement gebruikt kan worden”, legt Kristof Van Mensel, directeur van Herentals Fietst & Feest uit. “Met deze praktische en efficiënte vernieuwing volgen we het voorbeeld van de grote festivals.”

Zo’n HFF-kaart kun je vooraf afhalen bij de deelnemende horecazaken in het centrum van Herentals. “Maar natuurlijk kunnen bezoekers hun HFF-kaart ook op het evenement zelf komen afhalen”, verduidelijkt Van Mensel. “Dat kan bij diezelfde horecazaken, maar ook bij kassa’s die zowel op de Grote Markt als langs het parcours zullen staan. Daar kun je op je HFF-kaart dan ook meteen ‘opladen’ met een aantal consumptiebonnen naar keuze.”  Bij de eerste oplaadbeurt wordt eenmalig wel een administratiekost van 1 euro aangerekend.

De HFF-kaart (her)opladen kan wel nog met cash, maar ook met Bancontact of via Payconiq. Vooral die laatste optie is praktisch een enorme verbetering. “Op elke kaart staat een QR-code die linkt naar je mobiele bank-app. Zo kun je met je smartphone op elk moment van de dag extra geld op je HFF-kaart zetten, en hoef je na je aankoop en eerste oplaadbeurt dus nooit meer opnieuw te gaan aanschuiven aan de kassa.” Wie vragen heeft, zal terechtkunnen bij een centraal infopunt op de Grote Markt. Ook interessant: het systeem heeft een mogelijkheid tot ‘refund’. Op elke HFF-kaart staat namelijk een specifieke code waarmee je online de eventuele overschotten op je kaart digitaal kunt laten terugstorten op je rekening, zonder meerkost. Wie dat wil, kan het geld ook gewoon laten staan. Als de terugbetalingstermijn verstreken is, stort HFF dat resterende saldo naar To Walk Again.

Klik hier voor alle informatie over cashless.

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!