Herentals Fietst-Feest zwaait Sanne Cant uit

Herentals Fietst-Feest pronkt met een volgeboekt Clima & Partners Criterium, de wedstrijd voor Dames elite en U23. Deelnemen past niet in de plannen van toprenster Sanne Cant die straks aan haar laatste crossseizoen begint. Sanne geeft wel de start van deze koers en krijgt als eerbetoon een plekje in de erewagens voor het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium.

“Sanne heeft een rustperiode ingelast”, vernam organisator Philippe Mariën bij de samenstelling van de voorbereidingswedstrijd voor dames die het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium voorafgaat. “We hadden haar natuurlijk in haar laatste seizoen aan de start gezien. Maar we respecteren haar planning in de hoop dat ze nog een sterk afsluitend winterseizoen beleeft.”

“Toch wilden we de inwoonster van Noorderwijk niet zomaar onvermeld laten”, gaat Mariën verder. “Uiteindelijk was ze akkoord om te komen om de start te geven van de wedstrijd voor dames. We gaan Sanne ook bedanken voor haar schitterende internationale carrière met een plekje in de Volvo karavaan voor het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium.”

10 landen

De wedstrijd voor dames, het Clima & Partners Criterium (Dames Elite en U23) start op donderdag 25 juli om 17 uur. Daar is bij de inschrijvingen trouwens ook de limiet van 40 deelnemers bereikt. Er zullen dames uit 10 verschillende landen, naast België starten. Er zijn deelneemsters uit Australië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittanië, Ierland, Italië, Nederland, de Verenigde Staten en Zweden.

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!