HFF en stad Herentals organiseren samen ‘Fietsmarkt’

HERENTALS –Herentals Fietst & Feest en stad Herentals hebben de handen in elkaar geslagen om op zaterdag 27 juli een heuse ‘Fietsmarkt’ op poten – of beter: op wielen – te zetten. Al wie door de fiets gepassioneerd is, zal dan in de tent op de Grote Markt te vinden zijn. Ofwel met een eigen standje, ofwel als snuisteraar/bewonderaar. Na afloop wordt op een groot scherm de olympische tijdrit uitgezonden.

Dat Herentals Feest er dit jaar een extra dag bij krijgt, is intussen al enkele maanden bekend. En de muzikale invulling werd de voorbije weken ook wereldkundig gemaakt, met vanaf 19u15 mooie namen als U2be, Natalia en Level Six.

Maar ook vooraf zal de Grote Markt op zaterdag 27 juli gonzen van de activiteit – met een totaal nieuw initiatief: een Fietsmarkt, van 11u tot 16u. “Samen met stad Herentals hebben we nagedacht over hoe we de zaterdag een fijne invulling konden geven die ook lokale ondernemers of initiatieven in de picture kon zetten”, legt HFF-directeur Kristof Van Mensel uit.

“Omdat Herentals zich steeds meer als wielerstad profileert, kwamen we op het idee van een gezellige markt rond alles wat met fietsen te maken heeft. Stad Herentals trekt deze Fietsmarkt, terwijl HFF logistiek ondersteunt, onder meer door de viptent ter beschikking te stellen. Ook Handelshart Herentals staat volledig achter dit initiatief.”

“Er hebben al heel wat enthousiaste standhouders toegezegd,” vertelt Filip Peeters, marktleider van stad Herentals. “Dat gaat heel breed: van lokale fietshandelaars en -herstellers tot de Vlaamse Wielerschool, en van fietscafés en reisbureaus tot de Fietsersbond van Herentals. Maar er is zeker nog plaats, dus geïnteresseerde standhouders mogen zich altijd aanmelden.” Dat kan via het e-mailadres markten@herentals.be. Op 13 juni om 18u30 vindt een infomoment plaats voor alle bevestigde standhouders. Meer info daarover volgt nog.

In de late namiddag kunnen de aanwezigen ook de olympische tijdrit bij de vrouwen en de mannen live volgen op een groot scherm op de Grote Markt. En die is net op tijd afgelopen om daarna te genieten van nog maar eens een avond gratis muziek van topniveau!

 

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!