© Photo: Icon sport

Jasper Philipsen brengt het groen weer naar Herentals

Het deelnemersveld van het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium heeft er een grote naam bij gekregen: niemand minder dan Jasper Philipsen zal op 27 juli zijn snelle benen uit de Tour komen demonstreren in de straten van Herentals. 

Vorig jaar kleurde Herentals helemaal groen voor lokale held Wout van Aert, die het criterium voor eigen volk ook won. Maar dit jaar verschijnt de thuisrijder maar beter goed uitgeslapen aan de start, want Jasper Philipsen is tot dusver de grote slokop van de huidige Ronde van Frankrijk.

De Vlam van Ham bezorgde zijn team Alpecin-Deceuninck, met thuisbasis in Herentals, al vier ritzeges. Philipsen rijdt al weken in de groene trui rond en zal die zonder ongelukken ook in Parijs dragen – wie weet met nog meer overwinningen op zak…

“Na Wout van Aert vorig jaar zijn we er dus weer in geslaagd om de groene trui naar Herentals te halen”, zegt Philippe Mariën namens de organisatie van Herentals Fietst & Feest. “We zijn uiteraard bijzonder trots dat we zo’n grote uitblinker uit de Tour hebben kunnen strikken – misschien wel de allersnelste sprinter van het peloton bovendien. Dat Philipsen een streekrenner is die hier regelmatig passeert op zijn trainingsritten, maakt het alleen maar mooier.”

Komt het in de Bovenrij wel tot een keizerlijke spurt tussen Wout van Aert en Jasper Philipsen? Dat weten we volgende week donderdag, wanneer zij voor de apotheose zorgen van Herentals Fietst. Om 19u30 wordt dan het startschot gegeven van het 17de Heylen Vastgoed na-Tourcriterium.

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!