Steff Cras zal op donderdag 27 juli starten in het Heylen Vastgoed na- Tourcriterium in Herentals.

Tour-revelatie Steff Cras komt aan de start

Na Wout van Aert kan Herentals Fietst een andere Belgische uitblinker uit de Tour aankondigen: Steff Cras zal op donderdag 27 juli starten in het Heylen Vastgoed na- Tourcriterium. Ook Jenthe Biermans is een van de nieuwe namen op de deelnemerslijst.

Steff Cras, die uitkomt voor het Franse team TotalEnergies, was dé Belgische revelatie van het Tourbegin. De renner uit Noorderwijk verraste na de zware eerste week met een knappe dertiende plaats in het klassement, als beste Belg. Maar toen kwam hij door een onoplettende toeschouwer ten val, waardoor hij moest opgeven. Een grote domper, maar de fysieke schade bleek mee te vallen, waardoor hij nu present kan tekenen voor het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium, voor eigen volk.

Nog twee andere Kempense eliterenners hebben hun deelname bevestigd. De eerste is Jenthe Biermans, momenteel nog actief in de Tour voor zijn Franse team Arkéa-Samsic en begin dit jaar winnaar van de Muscat Classic in Oman. De tweede is Kenneth Van Rooy van het Belgische team Bingoal-Pauwels Sauzen.

Zoals elk jaar krijgt ook heel wat lokaal talent (beloften en eliterenners zonder contract) een kans om zich te laten zien in de straten van Herentals. De volgende coureurs zullen zeker van de partij zijn: Ward Van Laer, Ruben Lembrechts, Wout Vervoort, Ward Van Dyck, Dietmar Ledegen, Arno Van Den Broeck, Niels Verdijck.

Je vindt de (voorlopige) deelnemerslijst ook hier. De komende dagen gaan we die stelselmatig aanvullen, want er zullen ongetwijfeld nog enkele mooie namen aan toegevoegd worden. Houd ook zeker onze sociale media in de gaten!

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!