De top 3 van het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium 2023 met op 1. Wout van Aert, 2. Jasper Philipsen en 3. Giulio Ciccone

Van Aert vloert Philipsen in keizerlijke sprint

Het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium is uitgedraaid op een duel tussen de kleppers Wout van Aert en Jasper Philipsen. De kersverse vader versloeg in een millimetersprint de groene trui uit de jongste Tour. Bolletjestrui Giulio Ciccone mocht mee op het podium. Ondanks het niet bepaald zomerse weer zakten 20.000 toeschouwers af naar het centrum van Herentals.

De weergoden waren de organisatie van Herentals Fietst & Feest niet bepaald gunstig gezind, maar dat weerhield de wielerfans er niet van om de hele dag te komen supporteren voor alle categorieën. De sfeer in de Herentalse binnenstad – én in de vip-tent – was zoals elk jaar gezellig en warm. Er werden zo’n 20.000 enthousiastelingen geteld.

De apotheose van Herentals Fietst was natuurlijk de 17de editie van het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium. In de finale sloegen thuisrijder thuisrijder Van Aert, Philipsen en Ciccone een beslissend kloofje, Naesen miste net de trein. Van Aert en Philipsen kwamen zij aan zij over de streep, pas na enkele minuten kwam het verdict: Wout van Aert primus!

Na afloop kreeg winnaar Wout van Aert van de organisatie van Herentals Fietst & Feest een kinderfietsje cadeau voor de pasgeboren Jerome. Jan Bakelants, die speciaal voor het criterium een licentie kreeg om zijn afscheidskoers te rijden, werd gehuldigd – zijn drie kinderen kwamen mee het podium op. Thibau Nys won als laureaat van het tussensprint-klassement zijn eigen gewicht in Coca-Cola-producten. En Jasper Philipsen mocht als gelegenheids-dj de afterparty DECA Danst openen. De Vlam dus meteen in de pan?

De top 3 van alle wedstrijden van Herentals Fietst 2023. De volledige uitslagen staan hier (bij downloads).

Top 3 Heylen Vastgoed na-Tourcriterium

1. Wout van Aert
2. Jasper Philipsen
3. Giulio Ciccone

Clima & Partners Criterium (elite dames)

1. Monica Greenwood
2. Fien Van Eynde
3. Laura Verdonschot

G-Koers van Kaliber

Vrouwen:

1. Silke Bastiaensen
2. Chayene Goudar
3. Shauny Van Steen

Mannen:

1. Seppe Van Belle
2. Florian Sleeckx
3. Kurt Van Esbroeck

AG Insurance Trofee (bedrijvenkoers)

1. Sven Van Eyndt (Mondeléz 1)
2. Dries Claes (AG Insurance 1)
3. Philippe Gysbrechts (AG Insurance 3)

Vind je dit bericht leuk? Deel het met je vrienden!